Veelgestelde vragen

     
     
  Is mijn deur stomp of opdek?
Is de deur vlak aan de zijkant? Dan is het een stompe deur. Stompe binnendeuren vallen in gesloten toestand geheel in het kozijn. Deze deuren zijn meestal 38 tot 40 mm dik. Stompe buitendeuren zijn meestal 40 mm dik, maar er komen ook steeds meer buitendeuren voor van 54 of 56 mm.

Zit er aan de zijkanten en de bovenkant van de binnendeur een sponning (verdikking)? Dan is het een opdekdeur. Deze deur valt een klein gedeelte over het kozijn heen. De totale dikte is bijna altijd 40 mm; de opdekrand is meestal ca. 12 mm breed en 14 mm dik.

     
  Hoe meet ik een opdekdeur?
Meet in de breedte de deur zonder opdekrand en in de hoogte mét opdekrand. De meest voor­komende breedtematen zijn 780, 830, 880, 930 mm. De meest voor­komende hoogtematen zijn 2015, 2115 en 2315 mm.
     
  Wat is de draairichting?
Ga daar staan waar u de scharnieren kunt zien (de deur draait dan naar u toe). Hangen de scharnieren links, dan is het een linksdraaiende deur.

In geval van een buitendeur: staat u buiten, dan is dit een linksbuitendraaiende deur (L3). De meeste voordeuren draaien naar binnen (met richting L1 of R2); de meeste achterdeuren naar buiten (met richting L3 of R4).

     
  Slotgaten?
Binnendeuren worden voorzien van een slotgat en voorplaatfrezig voor een type Nemef 1200-serie binnendeurslot. De stan­daardhoogte van dit slotgat is gemeten van onderkant deur tot het hart van de deurkruk: 1050 mm. Overigens worden krukgaten en sleutelgaten (zijboringen) niet geboor, want u bepaalt zelf of de deur afsluitbaar moet worden met een sleutel of een toiletset.

Buitendeuren hebben geen stan­daard slotgatboring, omdat er veel opties moge­lijk zijn: enkele sloten of meerpuntssluitingen. Deze slotgaten kunnen des­ge­wenst door Austria Deuren worden ingefreesd.

     
  Heeft de deur ook scharnierinkrozingen?
Alle stompe binnen- en buitendeuren worden stan­daard geleverd zonder scharnierinkrozingen. Buitendeurne kunnen tegen meerprijs geleverd worden met scharnierinkrozingen t.b.v. scharnieren 89 x 89 met ronde hoek. De meest voor­komende hoogtes zijn gemeten vanuit bovenant deur: 118, 318, 958 en 1798 mm.

Een opdek binnendeur heeft fabrieks­matig geboorde paumellegaten op de volgende hoogtes (vanuit boven­zijde op de opdekrand gemeten):
bij deur­hoogte 2015 mm: 236 en 1736 mm
bij deur­hoogte 2115 mm: 336 en 1836 mm
bij deur­hoogte 2315 mm: 336, 536 en 2036 mm

     
  Glas monteren?
Binnendeuren uit de series Sense en Moderno worden geleverd met gemonteerd glas. Binnendeuren uit de andere series kunnen tegen meerprijs voorzien worden van gemonteerd glas. Buitendeuren worden geleverd zonder gemonteerd glas.
     
  Hoeveel inkorten?
Austria Deuren garandeert dat alle stompe binnendeuren en achterdeuren 10 mm aan alle zijden kunnen worden ingekort.

City Line voordeuren uit de voorraadserie kunnen in de breedte max. 50 mm en in de hoogte max. 100 mm (boven­dor­pel 25 mm en onder­dorpel 75 mm) worden ingekort.

     
  Garantie?
Austria Deuren verstrekt op alle binnendeuren 5 jaar en buitendeuren 6 jaar fabrieksgarantie, mits is vol­daan aan de garantievoor­waarden.
     
  Welke verf?
Alle Austria Deuren binnen- en buitendeuren zijn over­schil­der­baar met elke type kwaliteitsverf op alkyd- of acrylbasis. De verwerkingsvoorschriften van de verfleverancier dienen hiervoor in acht te worden genomen. Zie voor meer infor­matie de verwerkingsvoorschriften binnendeuren en verwerkingsvoorschriften buitendeuren.