Hardhout

Bangkirai is een soort hardhout dat afkomstig is van de Shorea laevis-boom, die groeit in Zuidoost-Azië, met name in landen als Indonesië, Maleisië en de Filipijnen. Bangkirai-hout staat bekend om zijn duurzaamheid, stevigheid en weerstand tegen verschillende weersomstandigheden, en het wordt vaak gebruikt in buitentoepassingen zoals dekken, terrassen, bruggen en tuinmeubilair.
Een van de belangrijkste redenen waarom Bangkirai-hout populair is in de bouw en landschapsarchitectuur is de natuurlijke weerstand tegen schimmels, insectenplagen en rot. Het hout heeft van nature oliën en harsen die het beschermt tegen verval en het langdurig bruikbaar maakt, zelfs in vochtige en veeleisende omgevingen.
Bangkirai-hout heeft een karakteristieke donkerbruine tot donkerrode kleur en heeft meestal een aantrekkelijke houtnerf. Het vereist meestal weinig onderhoud en behoudt zijn schoonheid gedurende lange perioden, wat het aantrekkelijk maakt voor buitentoepassingen waar duurzaamheid en esthetiek belangrijk zijn.

Angelim Vermelho is een hardhoutsoort afkomstig uit Zuid-Amerika, met name uit landen als Brazilië en Suriname. De botanische naam van de boom is Dinizia excelsa. Angelim Vermelho wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn hardheid, duurzaamheid en aantrekkelijke uiterlijk, en het wordt veel gebruikt in de bouw, vooral voor buitentoepassingen.
Enkele kenmerkende eigenschappen van Angelim Vermelho zijn:

  1. Duurzaamheid: Angelim Vermelho staat bekend om zijn weerstand tegen rot, insecten en schimmels. Dit maakt het geschikt voor gebruik in buitentoepassingen zoals dekken, terrassen, bruggen en constructies in vochtige omgevingen.

  2. Hardheid: Het hout is zeer hard en bestand tegen slijtage. Dit maakt het geschikt voor vloeren en andere toepassingen die zwaar gebruik kunnen vereisen.

  3. Uiterlijk: Angelim Vermelho heeft meestal een aantrekkelijke kleur en houtnerf. Het hout varieert van roodbruin tot donkerrood en kan een mooie, rijke uitstraling hebben.

  4. Gewicht: Het hout is zwaar, wat bijdraagt aan zijn duurzaamheid en slijtvastheid.

  5. Krimp: Angelim Vermelho kan enige krimp vertonen bij het drogen, maar over het algemeen heeft het weinig problemen met vervorming.

Hardhout paal / balk

hardhout-paal-balk

Hardhout plank

hardhout-plank

Hardhout regel

hardhout-regel

Hardhout beschoeiing / damwand

Hardhout rabat

Hardhouten-Rabat-18×145-mm

Hardhout dekdeel

bangkirai-dekdelen

Hardhouten schermen en deuren

Hardhouten hekken en poorten

Hardhout

Bij de Haarlemse Houthandel bestelt u heel eenvoudig uw hardhout online. Door onze grote voorraad en snelle bezorgservice heeft u uw bestelling snel in huis.

Bouwen met hardhout betekent gegarandeerd een stevige constructie waar lang van genoten kan worden. Kiest u voor kwaliteit, stevigheid, een warme uitstraling en duurzaamheid? Dan is de keuze voor hardhout logisch.

Al ons hardhout is afkomstig uit duurzaam beheerde bosgebieden, bekijk hieronder ons assortiment en bestel uw hardhout snel en eenvoudig online.

Kijk ook eens bij:

Douglas

douglas-hout

Vurenhout

vuren-balkhout

Tuinhout

rabatdelen-tuinhout