Bamboe vlonderplanken

Er zijn veel voordelen aan het gebruiken van bamboe als terrasplanken. De bamboe vlonderplanken zijn een duurzaam alternatief voor de hardhouten vlonderplanken. Dit komt doordat bamboe een snelgroeiende grassoort is, het is dus geen hout. Bamboe heeft een groeicyclus van vier á vijf jaar, dit houdt in dat het bijna een onuitputtelijke grondstof is, hierdoor is het CO2 neutraal. Op dit moment groeit het gebruik van bamboe erg snel, door deze snelle groeicyclus is er geen sprake van ontbossing. Onze bamboe wordt schoon geproduceerd en we bezitten over de vereiste keurmerken. Daarnaast geven wij 25 jaar garantie op onze bamboe vlonderplanken!*

Onderhoud is erg belangrijk voor de bamboe vlonderplanken. Na de installatie moet het terras worden schoongespoeld met water, laat het drogen en voorzie het terras daarna met een laag olie (gebaseerd op water). Onze Saicos Decking oil H2O is hier uitermate geschikt voor. Bescherm het terras daarna totdat de olie droog is. Hierna is het aangeraden om het terras één keer in het halfjaar van onderhoud te voorzien. 

De bamboe vlonderplanken zijn uit voorraad leverbaar en worden per plank verkocht..

               

*Indien er wordt gehouden aan het montage- en onderhoudsvoorschrift

Producten

Foto’s ter inspiratie

Ijzerwaren van RE-schraub

De Haarlemse houthandel levert ijzerwaren(schroeven, slotbouten, slagpluggen etc.) van het duitse topmerk RE-Schraub. De schroeven(zowel RVS als gegalvaniseerd) zijn voorzien van een Torx kop waardoor een veel betere grip op de schroef verkregen wordt. Wist u dat RE-schraub de uitvinder van de zelfborende terrasschroef is? Ook deze is uiteraard direct uit voorraad leverbaar!

Kijk ook eens bij:

Lijmen & kitten

hout-en-constructielijmen

Hout

Tuinhout-verblijven

Olie & verf

SAICOS-Premium-Hardwax-Oil