Geïmpregneerd Vuren/Grenen

Grenenhout is hout dat afkomstig is van pijnbomen, behorend tot het geslacht Pinus. Pijnbomen zijn naaldbomen en worden veelal aangetroffen in bossen en houtplantages in verschillende delen van de wereld. Grenenhout is een veelgebruikte houtsoort vanwege zijn beschikbaarheid en diversiteit van toepassingen.

Grenenhout heeft kenmerkende eigenschappen, waaronder een lichte kleur die kan variëren van lichtgeel tot lichtbruin, afhankelijk van de exacte pijnboomsoort en groeicondities. Het hout heeft vaak een opvallende, aantrekkelijke nerf en een karakteristieke geur. Grenenhout is relatief zacht en gemakkelijk te bewerken, waardoor het populair is voor timmerwerk en meubelproductie.

Grenenhout is beschikbaar in verschillende variëteiten, waaronder zuidelijke gele den (Southern Yellow Pine) en oostelijke witte den (Eastern White Pine), die variëren in hardheid, dichtheid en kleur. Het is ook de moeite waard op te merken dat grenenhout gevoelig kan zijn voor deuken en krassen vanwege zijn zachtheid, maar dit kan worden verholpen door de toepassing van afwerkingsproducten.

Vanwege de relatieve betaalbaarheid en veelzijdigheid wordt grenenhout vaak gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder houten vloeren, wandbekleding, plafonds, meubels, kozijnen, deuren en zelfs voor de bouw van huizen. Het wordt ook vaak gebruikt voor buitentoepassingen zoals de bouw van terrassen en schuttingen.

Kortom, grenenhout is een veelgebruikte houtsoort met verschillende eigenschappen en toepassingen, en het wordt gewaardeerd om zijn aantrekkelijke uiterlijk en relatieve eenvoud van bewerking.

Vuren/Grenen planken

grenen-planken

Vuren/Grenen Palen

Grenen balken & palen

Geïmpregneerd Vuren/Grenen regels / gording

Grenen regels-gording

Grenen dekdeel

grenen-dekdeel

Grenen zelfbouwsystemen

Vuren ramen

Vuren deuren

Vuren schermen en deuren

Vuren Jumboscherm met V-trellis 18 planken

Vuren hekken en poorten

Grenen hekken en poorten

Grenenhout

Grenenhout, of ‘grenen’, is samen met vurenhout de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland.

Veel professionals kiezen voor grenenhout vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en ruime beschikbaarheid. Grenen heeft kenmerkende eigenschappen dankzij de lichtbruine kleur, het vlammenpatroon en de onregelmatig gevormde vlekken. Daarnaast is het hout harshoudend wat zorgt voor fijne streepjes in het hout en een harsachtige geur.

Kijk ook eens bij:

Hardhout

Hardhouten Schuttingplank 16×145 mm

Douglas

douglas-rabat

Vuren

vuren-rachels-tengels