Thermo Ayous

Thermisch gemodificeerd hout is hout dat een specifiek behandelingstraject heeft ondergaan waarbij het wordt blootgesteld aan gecontroleerde hitte in een zuurstofarme omgeving. Deze behandeling verandert de chemische, fysische en biologische eigenschappen van het hout.

Tijdens het thermische modificatieproces wordt het hout verhit tot temperaturen tussen de 160°C en 240°C. Hierbij worden bepaalde eigenschappen van het hout veranderd, zoals de stabiliteit, duurzaamheid en weerstand tegen insecten en schimmels. Het hout kan ook een donkerdere kleur krijgen als gevolg van de behandeling.

Deze modificatie vermindert de neiging van het hout om te krimpen, zwellen of te vervormen door vocht en verhoogt tegelijkertijd de duurzaamheid ervan, waardoor het geschikt is voor buitentoepassingen zoals terrassen, gevelbekleding en tuinmeubilair. Thermisch gemodificeerd hout is milieuvriendelijk omdat het proces meestal plaatsvindt zonder chemicaliën en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen maximaliseert.

Voorraad
38.4763.65 Incl. BTW.
Voorraad
33.63 Incl. BTW.
115.00145.00 Incl. BTW.
78.9597.95 Incl. BTW.

Kijk ook eens bij:

Saicos olie & verf

saicos-interieur-producten

Austria deuren

Hout

haarlemse houthandel zakelijke prijzen