over-ons-haarlemse-houthandel

Over de Haarlemse Houthandel

De oorsprong van de Haarlemse houthandel gaat terug naar Indonesie in de jaren 90. Marc Spanjer had naast zijn reguliere baan een agentuurschap opgestart in hardhout. Dit hardhout, merbau en meranti, werd in Nederland geleverd aan diverse grote importeurs en groothandels. Marc besloot halverwege de jaren 90 zelf meranti kozijnhout te gaan importeren en dit in de omgeving van Haarlem te verhandelen aan de plaatselijke aannemerij. Op dat moment werd de Haarlemse houthandel geboren. Een bedrijfspand van ca 700 m2 werd betrokken. Eerst kleinschalig maar al snel breidde het assortiment zich uit.

Een naaste collega van Marc, Ryan Koster, werd gevraagd om de Haarlemse houthandel gezamenlijk naar een hoger niveau te brengen, waarna een unieke combinatie gevormd werd. Beiden hebben hun reguliere werk opgezegd en met hart en ziel, bloed zweet en tranen werd de Haarlemse houthandel uitgebreid. In 2012 hebben wij een nieuw bedrijfspand betrokken met een oppervlakte van 2800 m2. Ons motto: een kwalitatief uitstekend produkt leveren tegen een meer dan redelijke prijs.

Loop virtueel mee door onze Houthandel

De kennis van de Haarlemse Houthandel

Heeft u advies nodig? We adviseren u graag over de toepassing van diverse materialen en helpen u bij het maken van de juiste keuze. Voor iedere aanpak en elk project hebben wij een passende oplossing.

Heeft u een uitdaging waar we je mee kunnen helpen of een probleem waar je tegenaan loopt? Vraag het de Haarlemse Houthandel en laat onze experts met je meedenken. We willen zaken voor je uitzoeken en alternatieven aanbieden. Of het nu een nieuwbouw-, verbouw- of renovatieproject betreft: vraag het de Haarlemse Houthandel.

Haarlemse-Houthandel-binnen